Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون امور جوانان با بیان این که موضوع فرزند آوری جزو موضوعات آخر جوانان در زندگی مشترک است، افزود: باید فرهنگ سازی در این خصوص انجام شود که فرزندآوری یکی از مولفه های خوشبخت شدن است و باید تلاش کنیم دوره فرزندآوری زوجین خیلی کوتاه شود.

به گزارش برنا؛ محمد مهدی تندگویان با حضور در برنامه تلویزیونی غیرمحرمانه شبکه دو سیما که با موضوع کاهش فرزند آوری پخش شد، با اشاره به کاهش فرزند آوری در کشور های اروپایی، اظهار داشت: فاجعه کاهش فرزند آوری در ایران جایی رخ داده که اگر این نرخ کاهش در اروپا یک قرن زمان برده است، در ایران کمتر از ۳۰ سال اتفاق افتاده و با یک شیب منفی تندی صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اروپایی ها برنامه ریزی برای جایگزینی جمعیت داشتند، اما در ایران به دنبال یک سیاست غلط در دهه هفتاد که موجب کاهش جمعیت شد، بعدها که متوجه این اشتباه شدیم تغییر سیاست و فرهنگ سازی برای افزایش جمعیت حتی مشابه آن سیاست غلط هم انجام نشد.

معاون امور جوانان اظهار داشت: کاهش جمعیتی که شیب منفی آن از سال ۷۵ آغاز شده و تا امروز ادامه دارد، موجب شده که در حال حاضر یک نسل و یک لایه جمعیتی را از دست بدهیم و عملا با این چالش روبرو شده ایم.

وی به تاثیرات شیوع کرونا در کاهش فرزند آوری اشاره کرد و گفت: از سال گذشته با شیوع ویروس کرونا، ترس از فرزند آوری برای زوجین به دلیل ترس از حضور در مراکز درمانی به وجود آمده و زوجین زمان فرزند آوری خود را به بعد از  کرونا موکول کرده اند و نگران این هستیم که این شیب منفی جمعیت به یک بحران جمعیتی تبدیل شود.

وی به وام ازدواج اشاره کرد و گفت: با افزایش وام ازدواج مخالف نیستیم اما نگران افزایش تخلفات هستیم که در این خصوص تدوین دستورالعمل وام ازدواج ضروری است.

تندگویان با اشاره به طرح مجلس برای افزایش وام ازدواج به ۱۰۰ میلیون تومان اظهار داشت: با ۱۰۰ میلیون تومان هم مشکلی از جوانان حل نمی شود ضمن این که در این طرح با تفکیک سنی که انجام شده باز هم به دهه شصتی ها اجحاف می شود.

وی اظهار داشت: ما پیشنهاد  وام تجمیعی به جوانان را ارائه کرده ایم و حاضریم به صورت کارشناسی در هر جایی از آن دفاع کنیم که اگر انجام شود مشکلات ازدواج، مسکن و اشتغال جوانان را حل می کند.

 معاون امور جوانان همچنین به موضوع مشوق های فرزندآوری اشاره کرد و افزود: باید در کشور به سمت تبدیل مشوق های مقطعی به مشوق های دائمی برویم.به طور مثال می توان پدر خانواده را به ازای هر فرزند از قسمتی از مالیات و با تولد چهارمین فرزند که ایدآل یک خانواده است به طور کامل از مالیات معاف کرد یا مشوق هایی را در حقوق در نظر گرفت که تا زمانی که فرزند تحت تکفل پدر است از بابت مخارج تحصیل و ...  آسوده خاطر باشد.

وی با تشکر از مجلس دهم برای پیگیری متخلفین قانون تسهیل ازدواج جوانان اظهار داشت: دادگاه متخلفین را مشخص کرده و امیدوارم پیگیری ها برای برخورد با متخلفین ادامه پیدا کند.

تندگویان به تحقیقی در خصوص عدم تمایل جوانان به ازدواج که امسال توسط ایسپا انجام شده است اشاره کرد و گفت: در این تحقیق پیدا نکردن همسر دلخواه، ترس از ازدواج ناموفق، بی اعتمادی به جنس مخالف و مردد بودن در تصمیم گیری چهار دلیل اول جوانان برای ازدواج نکردن است و از مورد چهارم به بعد مشکلات اقتصادی مطرح می شود که این نشان می دهد با تغییر فرهنگ ها، تعهد پذیری در جوانان کم شده و باید در این خصوص فرهنگ سازی کنیم.

 تندگویان با بیان این که موضوع فرزند آوری جزو موضوعات آخر جوانان در زندگی مشترک است، افزود: باید فرهنگ سازی در این خصوص انجام شود که فرزندآوری یکی از مولفه های خوشبخت شدن است و باید تلاش کنیم دوره فرزندآوری زوجین خیلی کوتاه شود.

وی به مشوق های ارائه شده و فرهنگ سازی ازدواج آسان توسط این معاونت با استفاده از ظرفیت خیرین ازدواج و تشکل های جوانان اشاره کرد و گفت: با تشکیل مجامع استانی و مجمع ملی خیرین ازدواج، مشوق ها و جوایزی برای جوانانی که ازدواج آسان دارند ارائه می شود و در زمینه فرهنگ سازی این موضوع نیز از ظرفیت سمنها استفاده می کنیم.

تندگویان اظهار داشت: مشوقها را اعلام کرده ایم و خیرین نیز حمایت های خود را از قبیل تسهیلات و وام ها را در جهت تشویق ازدواج آسان و فرزندآوری انجام می دهند.

او به پرداخت مشوق هایی به خانواده های کم بضاعت در راستای موضوع فرزند آوری و با استفاده از ظرفیت خیرین اشاره کرد و گفت:  همچنین دوره های رایگان مشاوره در خصوص مسائل ازدواج و فرزنداوری هم در راستای کمک به جوانان از طریق مراکز مشاوره تخصصی ازدواج و خانواده نیز در سراسر کشور انجام می شود.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد: دستورالعملی توسط نهادهای ذیربط تدوین شود که هیچ وام و تسهیلات ازدواجی به جز متاهلین به کسی پرداخت نشود.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: زنان فرزندآوری کاهش فرزند آوری اشاره کرد و گفت وام ازدواج فرهنگ سازی مشوق ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۸۷۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهبود کیفیت محصولات کشاورزی با تلاش متخصصان بومی



به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سیدعبدالحمید هاشمی ساداتی دانشجوی دکتری تخصصی توسعه کشاورزی از دانشگاه زنجان درباره علت انجام این طرح گفت: استان مازندران با توجه به موقعیت خاص اقلیمی از گذشته به عنوان یکی از پایه‌های اصلی کشاورزی و تأمین مواد غذایی در ایران مطرح بوده و در بسیاری از محصولات کشاورزی ازجمله مرکبات در کشور از بالاترین جایگاه برخوردار است. به همین علت باید با شناخت کامل همه ابعاد و ویژگی‌های این پدیده‌ها، روند تغییرات و نوسانات عوامل اقلیمی برای ارزیابی امکان بروز تغییرات اقلیمی احتمالی بررسی شود.

وی ادامه داد: از طرفی، معیشت خانوارهای روستایی وابسته به کشاورزی است و این آسیب‌پذیری می‌تواند اثرات غیرمستقیمی برالگوی تجارت، توسعه و امنیت غذایی داشته باشد. در سال‌های اخیر توجه مجامع علمی جهان به موضوع تغییر اقلیم بیشتر در زمینه‌های اثرات و پیامدهای تغییر اقلیم و بررسی سازوکارهای تاب‌آوری و سازگاری در مقابل تغییر اقلیم معطوف شده و در سطح جهانی، تغییرات چشمگیری در نگرش نسبت به مخاطرات دیده می‌شود. بر اساس این نگرش، برنامه‌های کاهش مخاطرات باید به دنبال ایجاد و تقویت ویژگی‌های جوامع تاب‌آور باشند و در زنجیره مدیریت سوانح به مفهوم تاب‌آوری نیز توجه کنند.

هاشمی ساداتی تصریح کرد: سازگاری در کشاورزی با توجه به محرک اقلیمی و اصلاحات مرتبط با آن و مطابق با گونه‌های مختلف مزرعه و مکان‌ها، و شرایط اقتصادی، سیاسی و سازمانی انجام می‌شود. مناطق مختلفی از کشور در سال‌های اخیر تحت تأثیر نوسانات آب و هوایی و تغییر اقلیم قرار گرفته‌اند که از این بین می‌توان به مناطق کشاورزی استان مازندران اشاره کرد.

وی خاطر نشان کرد: نتایج این پژوهش در سیاستگذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌های ملی، منطقه‌ای و محلی برای مقابله با آثار وپیامدهای نوسانات وتغییرات اقلیمی در کشور و استان مورد استفاده جدی و کاربردی قرار می‌گیرد و به تدوین برنامه‌ها و اقدامات عملیاتی لازم برای افزایش ظرفیت‌های سازگاری و تاب‌آوری بخش کشاورزی وجوامع محلی در مواجهه با تغییرات و نوسانات اقلیمی کمک می‌کند.

هاشمی ساداتی گفت: توجه به مسأله تغییر اقلیم از اهداف و اولویت‌های کشور‌های مختلف جهان است چراکه با مسائل دیگری از جمله کاهش فقر، امنیت غذایی، دستیابی به خدمات بهداشتی، آموزش و انرژی ارتباط مستقیم دارد.

وی افزود: تغییر اقلیم تأثیر قابل توجهی بر منابع آب خاورمیانه می‌گذارد و به دنبال آن کشور ما نیز با چالش‌های جدی به‌خصوص در بخش آب و کشاورزی مواجه خواهد شد. از طرفی کشاورزی یکی از حساس‌ترین بخش‌هایی است که در معرض تغییرات اقلیمی قرار دارد.

این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: شواهد موجود نشان می‌دهد که تغییر اقلیم و اثرات آن جهانی است، اما بیشترین اثرات نامطلوب را بر کشورهای در حال توسعه به ویژه کشورهای آفریقایی و آسیایی به‌خاطر پایین بودن ظرفیت مقابله‌شان می‌گذارد.

وی تصریح کرد: کشاورزی را می‌توان یک فعالیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دانست که طیف وسیعی از خدمات زیست بوم را فراهم می‌کند. مهمتر از همه اینکه کشاورزی به اشکال و در مکان‌های مختلف به تغییر اقلیم حساس شده و ظرفیت مدیریت این خطر نیز در این مناطق متغیر است.
این محقق و پژوهشگر افزود:

«تحلیل آسیب‌پذیری و تاب‌آوری باغداران مرکبات در سازگاری آن‌ها در برابر تغییر اقلیم در استان مازندران» عنوان طرحی است که سیدعبدالحمید هاشمی ساداتی در قالب رساله دکتری با راهنمایی اسماعیل کرمی دهکردی ون حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام داده است .

دیگر خبرها

  • بهبود کیفیت محصولات کشاورزی با تلاش متخصصان بومی
  • تعریف ظرفیت‌های مشاوره‌ای برای افرادی که در سن ازدواج هستند
  • نجم‌الدین شریعتی:ضرورت آماده سازی زیرساخت‌های فرزندآوری در کشور
  • نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است/ روند کاهشی در مرکز استان
  • نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است / کاهش جمعیت در مرکز استان
  • ضرورت آماده سازی زیرساخت‌های فرزندآوری در کشور
  • تفاوت طلاق رجعی و بائن چیست؟
  • برگزاری جشن‌های مادرانه در مساجد برای ترغیب مادران به فرزندآوری
  • نقش مهم رسانه ملی در ترویج فرزندآوری
  • مشکلات طرح جوانی جمعیت از زبان یکی از مادران مشمول طرح